Com a resultat de converses, reflexions amb els veïns i veïnes del nostre poble, estem elaborant un fum de propostes per revitalitzar i millorar la vida dels nostres conciutadans. Proposem:

81. Propulsarem Programes específics d’atenció a la diversitat i un altre contra l’absentisme escolar per tots els centres amb fons públics. Dirigit al grup de joves que en edat escolar, tenen o poden tindre necessitats educatives específiques i als quals la comunitat educativa ha de donar tot el seu suport.

82. Dotar els adolescents d’un repertori ampli d’habilitats instrumentals, cognitives i control emocional, que puguen utilitzar per millorar la qualitat de les seves relacions socials; de manera molt concreta, per resoldre o prevenir problemes o dificultats en les seves relacions amb altres persones.

83. Desenvolupar en els adolescents una actitud ètica de respecte als drets dels altres i als seus propis.

84. Propiciar una educació integral en coneixements, destreses i valors morals dels alumnes en tots els àmbits de la vida, personal, familiar, social i professional.

85. Aconseguir l’adquisició i consolidació en els adolescents d’un sistema de valors que guie el seu comportament social en forma tal que estiguen decidits a respectar els altres, evitant produir-los danys o perjudicis.

86. Aconseguir reduir la freqüència i intensitat d’interaccions agressives entre els adolescents, tant en l’àmbit escolar com fora d’ell.

87. Aconseguir augmentar la freqüència i intensitat d’interaccions adequades entre els adolescents, tant en l’àmbit escolar com fora d’ell.

88. Propulsarem la creació d’una Junta de Festes Municipal, amb la participació de totes les entitats locals, i configurada com una Comissió Permanent del Consell Social d’Almàssera.

89. Recolzarem a totes les entitats que porten endavant els actes festius i culturals locals.

90. La Festa és motiu de cohesió; hem de propiciar i promoure les commemoracions festives nacionals que possibiliten fer-les seues als nouvinguts, com un mecanisme més d’inclusió.