BEQUES D’EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA?

El depauperat neoliberalisme es regeix per un materialisme dels resultats que ens fa gelar la sang. Poc els importa el procés, poc de com s’ha adquirit eixos resultats. Fer-se ric, com siga. Permanèixer en el poder, a qualsevol preu. Obtindre la major qualificació acadèmica sens importar com fer-ho o s’hi ha aprés alguna cosa. És clar. Com estes són les premisses no ens pot sorprendre que després creen beques pel què anomenen “excel·lència acadèmica” (sic).

Els valencianistes del BLOC d’Almàssera podríem recolzar la mesura si fora plantejada com el punt i final de tot un seguit d’actuacions encaminades a millorar els aprenentatges dels i de les alumnes. Se’ls ha ocorregut fer un diagnòstic de com està la “salut” del procés d’ensenyança – aprenentatge dels i de les estudiants d’almasserins? Que el fasen, que el fasen. I se n’adonaran que no són flors i violes. Els nostres xavals i xavales no troben actualment en l’Ajuntament el recolzament i els mitjans que els permetrien assolir la formació que els correspon per dret. La Corporació Municipal pot i deu fer molt en este sentit: recolzament de l’acció tutorial a l’escola (col·legi o institut) o a la Universitat, millora del domini lingüístic, accés a les TIC amb connexió gratuïta, estable i de banda ampla a internet les 24 hores al dia (Wi-Fi gratuït des de qualsevol punt del municipi), enfortiment a les activitats extraescolars integrant-les en la currícula anual del centre escolar, etc. Bé són moltes les accions possibles que es deriven d’aqueix diagnòstic i són de molt gran calat per l’aprofitament dels aprenentatges acadèmics. Després, i soles després, podríem crear estes beques d’excel·lència. Unes beques on la participació dels claustres escolars, dels AMPAs i, sobretot, del Consell Escolar Municipal(*) fora imprescindible.

Estes són les nostres propostes. Propostes dels valencianistes del BLOC d’Almàssera per millorar de veritat la qualitat de vida dels almasserins.

(*)
Ah! Per a quan el Consell Escolar Municipal serà un òrgan de participació de tota la comunitat educativa municipal? Però este és un altre tema que ja l’abordarem.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.