Cost Zero? No, cost de 30 milions!

 

Confondre el desig en la realitat és un mal que el temps cura. I ho fa perquè no hi ha més remei. Quan els darreres setmanes es va escampar, com pólvora fallera, que el soterrament de la via 3 del Metro al seu pas per Almàssera era cosa feta i, a més a més, feta amb cost zero, aleshores, s’alçaren tres posicionaments. Els “descreguts”, aquells que digueren que això era mentida o una relliscada electoral del partit en el govern local. Els “creients”, aquells que tot diuen amen encara que objectivament estiguen observant una cosa ben diferent. Els “intolerants”, aquells que pensen que tant si es fa com si no es fa a ells els anirà malament, perquè estan sempre en la posició de “quant pitjor (pels altres) millor (per ells)”. Altres ens agrada més les posicions de prudència, que no per més exercides són menys intenses.

El temps ha posat i ha llevat raons. Hui, 25 de març, sabem algunes coses, perquè s’ha presentat públicament, igual quan al 2007 va vindre el Conseller Font de Mora a presentar la reforma del CEIP.

Quines coses sabem?

1er. No és el soterrament de la via 3, sinó el soterrament de l’estació d’Almàssera per a la via 3 del Metro. Això produirà un efecte de “pujar i baixar” com si els viatgers foren a un Parc d’atraccions.

2on. No és que tinga un cost Zero. El cost previst de l’obra és de 30 milions d’euros. Tots sabem com es fan estes previsions: sempre es queden curts. El desdoblament de la via Alboraia – Almàssera és a banda. I del desdoblament Almàssera – Rafelbunyol ni es parla i, per tant, de les millores de pas tampoc.

3er. La previsió, que com sabem sempre és optimista, és de 30 milions que pagaran en parts iguals la Generalitat i l’Ajuntament d’Almàssera. Per tant, el cost per als veïns i veïnes d’aquest poble serà de 15 milions d’euros. Cada veí n’eixim a uns 2100 €.

4ar. Però, que ningú s’enfade. Aquests 15 milions d’euros, Almàssera els pagarà (i això és el millor de tot) mitjançant un “vestit” a mida que ens faran:

a) l’Ajuntament expropiarà un tros d’horta.

b) l’Ajuntament requalificarà estos terrenys expropiats.

c) Aquests terrenys més el que hui constitueix la glorieta del Doctor Cotanda formaran una parcel•la, si fa no fa, d’un 6 mil metres quadrats (?).

d) Sobre esta parcel•la es farà una plaça i un hotel. A sota, l’estació del Metro.

5è. Per tant, i com va reconéixer el Director General que va fer la presentació, el senyor Vicente Dòmine, tota aquesta operació esdevindrà si hi han inversors que s’interessen per aquest projecte urbanístic.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.