El BLOC demana que l’Ajuntament gestione ajudes econòmiques de la Generalitat per al xicotet comerç d’Almàssera

El 4 de febrer passat la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació publicà l’Ordre per la qual es convocaven les ajudes de foment d’ocupació destinades als Programa de Pactes Territorials per l’Ocupació per al període 2010 – 2011. Així vàrem informar l’Alcaldessa en la reunió que amb ella mantinguérem, remetent-l’hi, a més a més, i per correu electrònic el dia següent tota la documentació i informació. Aquestes ajudes són beneficiaris els Consorcis que gestionen Pactes Territorials per l’Ocupació. Almàssera està inserida en Pactem Nord, com en algunes ocasions hem recordat.

Des de la consideració del BLOC, cal aprofitar totes les ocasions que la Generalitat, com l’administració general de l’Estat o de la Unió Europea, en posse a l’abast per millorar els serveis públics que oferim als nostres ciutadans i ciutadanes. Els emprenedors que duen a terme amb esforç diari el seu negoci, xicotet tradicional i de proximitat estan, des de fa molts anys, passant estretors. Un 4% d’estos establiments “a la menuda” s’han vist obligar a tancar les seues portes, a Almàssera, durant els últims anys i el 10 % en els últims 10 anys, molt superior a la mitjana nacional i molt superior a la mitjana de la nostra comarca (dades publicades a l’Anuari Econòmic de La Caixa, 2010).

ElBLOC demana un Programa que recolze a este sector econòmic local, com un sector que és Estratègic. Així ho ha manifestat el partit valencianista i de progrés a l’Associació del Comerç d’Almàssera, i des d’estes mateixes pàgines ho hem reiterat. Ara, demanàvem a la primera autoritat local que donara les instruccions per accedir a subvencions, el termini de presentació de sol·licituds d’ajuda, en esta convocatòria, era de 30 dies naturals des de l’endemà de publicació d’esta orde i, per tant, hores d’ara ja hi ha conclòs el termini de presentació de les sol·licituds.

Per tot això, hem sol·licitat a l’Alcaldessa d’Almàssera, ens informe sobre les accions o gestions realitzades sobre el Consorci Pactem Nord per a què incloguen quelcom actuació per a la promoció i ajuda al sector del xicotet comerç del poble sobre la base de la convocatòria d’ajudes als Pactes Territorials per l’Ocupació.

Esperem no s’haja desaprofitat una excel·lent oportunitat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.