EL PSOE A MADRID I PP A ALMÀSSERA, NO ES DESCALCEN !!!!

EL BLOC ACUSA ZAPATERO D’IRRESPONSABLE PER NO PUBLICAR LES BALANCES FISCALS I PER SALTAR-SE ELS MANAMENTS PARLAMENTARIS

Segons Rafael Beneyto, el dèficit fiscal dels valencians va apujar l’any 2005 als 3.669,3 milions d’euros, aproximadament uns 768,1 euros de mitjana per cada ciutadà valencià
El secretari de Política Econòmica del BLOC, Rafael Beneyto, ha manifestat aquest matí que durant l’any 2005 el dèficit fiscal dels valencians amb el govern central va apujar als 3.669,3 milions d’euros, el que representa un 4% del nostre PIB, i aproximadament uns 768,1 euros de mitjana per cada valencià.
Beneyto ha criticat “la falta de decisió i irresponsabilitat del govern central i, sobretot del seu president, per no publicar les balances fiscals, malgrat els diferents manaments parlamentaris, el que està ocasionant que diferents fundacions privades publiquen les seues estimacions i, per tant, es contribuïsca al joc de la confusió”.
Com és sabut, ha estat el servei d’estudis del BBVA el qui ha publicat uns càlculs de les balances fiscals en funció del criteri que menys pot molestar al govern central. Segons Beneyto, i d’acord amb estos números fets en base al criteri del benefici, tota la despesa pública que es realitza a Madrid (inclosos els salaris dels funcionaris de l’Estat que viuen i treballen allí) s’imputa a totes les comunitats autònomes en base al seu pes en població.
Beneyto ha contraposat l’estudi del BBVA amb els mètodes que els experts ja acordaren per a calcular les balances fiscals al sí de l’Institut d’Estudis Fiscals (IEF) del Ministeri d’Economia. El secretari de Política Econòmica del BLOC ha criticat el fet que les dades seguisquen sense eixir publicades per part de Ministeri. “Des del BLOC apostem pel criteri del flux monetari, perquè atribueix la despesa al territori on esta es localitza, la qual cosa és molt mes clara i transparent”.
Per a Beneyto, “conèixer les càrregues fiscals que suportem els valencians i els beneficis que rebem de la despesa pública és un dret que ningú ens pot negar. Necessitem mesurar l’impacte econòmic de les polítiques públiques al País Valencià, per a la qual cosa cal que es publique la totalitat dels ingressos i les despeses públiques que s’originen o es realitzen dins dels seus límits”.
Per tot això, el BLOC ha exigit la màxima transparència als comptes públics on ingressem el nostre esforç fiscal, per la qual cosa ja no es pot ajornar més la publicació per part del govern central de les balances fiscals.

Oficina de Premsa del BLOC
Divendres, 28 de setembre del 2007
Més informació al 651883261

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.