ES SUMEM A LA UNANIMITAT DEL PLE DE L’AJUNTAMENT (ii)


En segon loc, cal recordar que aquest diners que arriben a les administracions locals, per tant les més pròximes al ciutadà, tenen l’objecte d’estimular l’economia i generar ocupació. Això és, de generar les condicions més adequades per trencar el cicle baixista i de destrucció de l’ocupació per poder iniciar un altre cicle de creixement econòmic que possibilite disminuir les taxes d’atur. És clar que estos objectius tan ambiciosos cal esperar que s’assolisquen amb esta i altres mesures que de forma coordinada entre administracions local, nacional, estatal, europea i dels organismes internacionals, es vagen prenen. Però també és clar que tot i cadascun d’aquest àmbits anomenats ha de posar el seu gra de sorra. Tornem-ho a dir. Aquest diners (més d’1 milió d’euros) tenen com objectiu: generar riquesa i llocs de treball. El BLOC d’Almàssera es pregunta: poden servir aquesta inversió d’euros pels objectius esmentats?

En tercer lloc, cal analitzar els projectes que són remesos al Ministeri d’Administracions Públiques. Un primer projecte, valorat en 90.658 euros es destina a l’Adequació de la zona verda dels Sector nord. És a dir, zona que anys enrere requalificaren d’horta al rebuf de la consigna de ¡menys horta i més construccions!. Ara es veu clarament que aquell model de creixement econòmic no sols no és sostenible, sinó que no és viable. A més a més, podem admetre que aquesta adequació genere un valor afegit a les vivendes que allí s’ubiquen i, per extensió, a tot el poble; també podem admetre que donaran ocupació durant unes setmanes o mesos a uns quants operaris. Però, i després?

En quart lloc, el projecte estrela amb un pressupost de 816.329 euros (són molts diners!) té com a destinació construir dos pistes de basquet, una pista de tenis, altra d’hoquei i altra de multiusos. No cal dir que dotar d’instal·lacions esportives adequades resulta una bona pràctica; genera riquesa i benestar físic i, a més, pot crear uns llocs de treball pel seu manteniment o dels monitors i monitores que presten serveis a elles. El BLOC considera que este tipus d’instal·lacions cal fer-les mancomunalment amb altres pobles del voltant (Tavernes Blanques, Bonrepòs,…). Per diferents motius: són recintes que faran servir (i així ha de ser) no soles els veïns d’Almàssera, sinó també d’altres poblacions; el cost és molt elevat i el seu manteniment més (o és que pensen posar preus d’entrada que cobrixen la totalitat de les despeses?; si és així estes instal·lacions esportives seran soles per a rics); etc.

(continua)

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.