Les paraules del nostre regidor a l’Ajuntament d’Almàssera

Estes foren les paraules que va fer servir el nostre regidor al Ple Municipal per defensar la moció sobre el Pla d’Actuació i manteniment del CEIP Carraixet. De vegades no hi ha més sord que qui no vol oir. El nostre compromís és amb la gent d’Almàssera, des del valencianisme progressista.
Ens sentim agust participant i dient la nostra opinió, i cercant solucions a problemes comuns, sentim que aixó és important.

En les darreres assemblees obertes que es van fer al nostre poble, estiguerem més de dues hores debatent i no hi havia sensació de cansanci,i potser amb bronca i tot, però, fins i tot això ens fa sentir més units, en els problemes que cal solucionar, ens fa sentir més poble; al final de cada assemblea decidirem alló que calia fer, amb sentit comú i responsabilitat; per obrir els ulls d’aquells que no s’adonen de les propies errades (qui s’adona de les pròpies errades?); en aquest cas els responsables polítics directes.

És la tasca responsable de la ciutadania;la que es va reflectir al moviment 15M, en moltes ciutats i pobles.

-Ací es debat amb la tasca responsable de regidors i regidores, per donar solució a un problema que preocupa.

Hi ha hagut un procés de participació ciutadana, amb un problema candent a l’escola.

En la nostra presa de possessió, ja vam esmentar aquesta preocupació: portem l’encomanda de participar activament en la revigorització democràtica del nostre Ajuntament, perquè puguen obrir-se les portes i les finestres als nous vents de la transparència en la gestió i de la participació ciutadana.

Ací a Almàssera aquesta participació està fent-se palesa amb la revigorització de l’AVV Carraixet, amb la plataforma per l’Educació Pública, amb la nova empenta de l’AMPA Carraixet i del seu consell Escolar, el moviment 15M; i a molts altres àmbits en que no sols es vol participar, opinant, es vol ajudar a decidir, i decidir en darrera instància.

Les institucions democràtiques donen als regidors i regidores la seua responsabilitat, de gestió, o de control del govern municipal encapçalat per qui ostenta l’alcaldia, la qual te la seua responsabilitat també.

-els problemes que es plantegen al municipi d’Almàssera: manteniment de les vies públiques, els serveis de neteja pública i manteniment de parcs i jardins; però també fer front a les problemàtiques de típus personal i social; com l’augment de la probresa, o de les persones aturades; en la presentació del llibre sobre Mila Bayarri, aquesta va plantejar una iniciativa, de responsabilitat ciutadana; a Almàssera Càritas aten a unes 70 persones o famílies sense recursos, amb ajuts alimentaris principalment; la iniciativa proposaba fer una exposició conjunta d’artistes locals per replegar fons per continuar ajudant-les; una iniciativa de responsabilitat ciutadana.

-una altra la du a terme el moviment 15M; amb l’intent d’agrupar les persones aturades del municipi per realitzar alguna acció conjunta que les ajude a eixir del pou.

Aquest moviment ciutadà responsable, es reflecteix en una democràcia participativa; en la necessitat de decidir, i potser, més, en aquests moments de crisi, quines són les prioritats que els pressupostos d’un Ajuntament ha de fer front en primer terme.

-El regidor Vicent Monzó, que n’és el responsable, ha fet esment a la necessitat de fer un manteniment adequat de voreres, places, carrers i llocs públics; per evitar accidents, que en darrera instància fan responsable a l’Ajuntament, com ja ha passat i s’ha hagut d’imdemnitzar alguna persona accidentada; el grup socialista, el seu dia també va denunciar el mal estat de manteniment de llocs públics.

-La crisi, i l’estirar més el braç que la mànega han portat l’Ajuntament a un deute d’uns 10 milions d’euros; per mala gestió?, per no preveure l’esclat immobiliari? És no adonar-se de les pròpies errades; ens passa a tots.

-El tercer món, cada vegada està més a prop, amb la globalització; l’anivellament del poder adquisitiu s’haurà de produir alguna vegada; un altre món es possible: més just; per aconseguir-ho cal pensar globalment, totes som persones d’un mateix planeta que cal conservar, i actuar localment, això vol dir pensant amb la resta del planeta, essent solidaris.

-A l’escola s’esperava la remodelació integral del CEIP Carraixet; amb promesa inclosa, i la remodelació encara no s’ha produit fins ara; cal, per tant, un pla de xoc, per actualitzar un manteniment, que ha estat descurat;

El nostre grup proposa, en la moció que presentem, que siga el Consell escolar del CEIP Carraixet qui decidesca les prioritats, amb els diners que es proposen: els del Pla d’Obres i serveis que la diputació de València, atorga cada any a l’Ajuntament, concretament el de 2011, que encara no s’ha fet efectiu, i que el projecte per al que estava destinat no considerem tant prioritari, i que és d’uns 70000 €, amb el que es pot solucionar allò que és més prioritari a l’Escola, donant resposta a un moviment ciutadà important; de tota manera ja hem recolzat la moció del grup socialista, que proposa també els plans d’obres i serveis d’altres anys, perquè l’adequació de l’escola siga la òptima, si més no, fins que la reforma integral aplegue; en aquest sentit el nostre grup va demanar, el seu dia, que es valorara, el sobrecost de manteniment, amb la d’un col•legi totalment reformat, perquè la Conselleria, retornara la diferència de diners gastats de més, amb el retràs de la reforma promesa. Per ara no sabem quan es va a fer la reforma integral.

-de tota manera el manteniment s’ha de posar al dia; aquest moviment ha conseguit que el Regidor d’Educació es posara les piles, per donar solució, ràpida, a les deficiències menors degudes a una certa deixadesa.

-Aquesta lluita per l’Educació Pública, que ací a Almàssera s’ha fet palesa amb la Plataforma; caldrà que es coordine amb la d’Altres pobles, almenys amb una situació semblant; perquè si més no, el govern de la Generalitat, es sensibilitze de la importancia de l’Educació per damunt d’obres faraòniques i del malbaratament de recursos.

Josep-Miquel Adell
Regidor del BLOC – Coalició M. Compromís
Almàssera

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.