PERQUÈ HEM DE PARTICIPAR A LES ELECCIONS AL PARLAMENT ESPANYOL?PERQUÈ HEM DE PARTICIPAR A LES ELECCIONS AL PARLAMENT ESPANYOL? ÉS UNA PREGUNTA QUE ENS HEM DE FER AMB SERENITAT I LA REFLEXIÓ QUE MEREIX UN ACTE DE PARTICIPACIÓ EN LA “RES PÚBLICA“. SI NO VOLEM QUE ALTRES PRENGUEN DECISIONS PER NOSALTRES HEM DE FER UN PAS ENDAVANT.

En pocs dies tindrem ocasió de participar en les eleccions al parlament espanyol, però ens podem preguntar si ens en cal per la configuració d’una assemblea legislativa que no és la nostra. Tant se val, el Col•lectiu del Bloc d’Almàssera et proposa deu motius per a fer-te sentir.

1. Perquè som demòcrates. Això ens porta a l’obligació de participar en els afers públics (res-publica), i una forma de fer-ho, no l’única, és depositant el vot a l’urna.
2. Perquè cal expressar l’opinió siga esta quina siga. Vot en blanc (sense papereta a dins del sobre) expressant la disconformitat amb tot i amb totes les propostes polítiques. Vot nul (papereta trencada o rectificada) expressant alguna disconformitat concreta i no sentint-se representat per cap opció política. Vot de recolzament a una candidatura política que ens fa confiança i que, en tot o en part, aporte solucions als nostres problemes.
3. Perquè hem de ser presents en tots els fòrums on es prenguen decisions que ens afecten: al nostre municipi, a València, a Espanya i a Europa. Hem d’acostumar-nos a ser un país normal, amb representants a totes les cambres on ens permeten ser-hi, sense complexos.
4. Perquè som com som, ni millor ni pitjors que altres pobles, però essent orgullosos de ser valencians i volent que la veu de la nostra nació n’estiga present.
5. Perquè cal que valencians, com nosaltres, porten a Madrid les exigències pressupostàries que fins hui ningú ha portat: millorament de les xàrcies ferroviàrias de rodalies, connexió ràpida amb Europa de mercaderies i viatgers, recolzament als mitjans públics de transport menys contaminants a les àrees metropolitanes, soterrament de les línies de metro al pas pels nuclis urbans, etc. Tot amb un respecte al medi ambient, en especial l’Horta, com patrimoni de tots els valencians i valencianes.
6. Perquè els valencians hem de ser a Madrid quan, a la propera legislatura, es donen els passos per la reforma del Senat com a Càmera de Representació Territorial.
7. Perquè ja hi són, defensant els seus legítims interessos, els gallecs, els bascs, els navarresos, els aragonesos, els catalans i els canaris. La propera legislatura també hem de ser els valencians.
8. Perquè els ciutadans i ciutadanes dels pobles i ciutats de València, com Almàssera, hem de defensar els nostres mitjans de vida, la nostra cultura, el nostre patrimoni econòmic, artístic i mediambiental. Ho fem ara des de la majoria dels municipis; ho fem a les Corts Valencianes i ho farem, amb la mateixa intensitat i transparència, també a Madrid.
9. Perquè en un mon globalitzat no podem prescindir de cap oportunitat per fer valer els llocs de treball, la nostra economia productiva, el nostres comerciants. Pensem globalment però actuem localment.
10. Perquè volem ser solidaris amb altres territoris de l’Estat, però volem ser-ho des de la transparència, volem conèixer les balances fiscals, volem saber quants diners aportem i quants ens retornen en serveis i en inversió.

És clar que hi han moltes altres raons per anar a votar, per fer-ho amb clau valenciana, per formar part d’un gran projecte de reconstrucció nacional com el Bloc. Troba les teues raons i anem-hi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.