241. Volem donar importància estratègica a les relacions amb l’Associació de Comerciants, perquè agrupa un sector molt castigat fins ara, el considerem com un sector clau en el desenvolupament sostenible d’Almàssera.

242. En este context proposarem un acord entre tots per tal de fer el 1er. Pla d’Acció Comercial. Amb aquest pla volem potenciar estructures organitzatives i de caràcter tècnic, que faciliten el millorament dels nivells de competitivitat i eficiència de les empreses, afavorir la formació i la millora en la comunicació per aconseguir arribar a mes veïns.

243. Hem d’atraure noves iniciatives d’empreneduria empresarial, de sectors de gran valor afegit i amb baix impacte mediambiental. Lluny del model de mà d’obra intensiva (que en cicles econòmics decreixents com l’actual generen altes taxes d’atur), un model d’alta qualificació: tallers de manteniment tecnològics o despatxos de professions liberals, o serveis a la comunitat, o serveis socioculturals.

244. En este sentit, signarem convenis amb firmes que òbriguen noves vies de finançament i de creació de llocs de treball.

245. Hem de poder millorar els Serveis Bàsics Municipals que denoten un municipi d’excel•lència en educació, salut, serveis socials i de dependència, i de temps lliure. Però també, hem de tenir cura dels parcs i jardins (també són un element de generació d’ocupació), incorporació del barranc del Carraixet (no viure d’esquenes a ell) a la vida al poble, no sent una frontera de separació amb els veïns de Tavernes o Alboraia. Cura de l’enllumenat públic amb estalvi i evitant contaminació lumínica i del mobiliari urbà. Millorar la interconnexió amb el nucli de Les Tendetes. Generació d’itineraris guiats per l’horta, observatori d’aus al Carraixet, etc.

246. Continuar adherits al Consorci Pactem Nord, de desenvolupament local, però sobre bases de major participació i més proactives.

247. Per la qual cosa, ens cal que a casa nostra puguem arribar a un gran Acord Local per l’Ocupació i el Desenvolupament entre totes les forces econòmiques, socials i polítiques.

248. També, creació del Portal d’Ocupació, que possibilite al demandant accedir-ne a les ofertes, tècniques de recerca d’ocupació, institucions d’intermediació, contactes, etc.; i a les empreses oferint-los un valor afegit en els seus processos de selecció.

249. Estem convençuts de la importància de la participació de la ciutadania i de les entitats socials i econòmiques en el nou model de desenvolupament local sostenible. Per la qual cosa proposem convenis amb les associacions locals que ho desitgen per prestar serveis locals; i conveni amb les pimes locals per al foment de l’ocupació.

250. En este mateix sentit, proposem que el Servei d’Ocupació done suport a les pimes locals que vulguem afegir-se, per exemple dirigit a crear ocupació estable entre les persones amb discapacitat.

251. Ala fi de consolidar i atraure noves iniciatives, proposem un Espai de Creació, que òbriga noves oportunitats per a emprenedors i creadors, facilitant que facen realitat els seus projectes, en especial aquells relacionats amb la comunicació, amb els mitjans audiovisuals, amb les tecnologies de la informació, o els serveis a la comunitat, etc. De més a més, volem que este tinga un marcat caràcter innovador i en el qual els joves siguen els protagonistes.

252. La formula del microcrèdit ha sigut àmpliament reconeguda com generadora d’ocupació. Estem convençuts que la seua pràctica entre nosaltres pot ser necessària i útil, estudiarem com acostar-la al municipi.

253. Proposem la bonificació del 50% de la taxa d’obertura d’establiments per als menors de 35 anys.

254. Proposarem convenis amb Universitats i Centres de Formació Professional, per generar ocupació, i permetre contractes per postgraus en diversos departaments municipals, així com pràctiques formatives.

255. Catàleg de Proveïdors. Cal normalitzar la relació de l’administració local amb els seus proveïdors de materials i serveis; i cal que esta relació estiga articulada sobre bases de confiança, qualitat, cooperació, transparència, equitat i dinamisme.

256. Volem la implantació de una denominació d’origen pròpia; per exemple: “Fruites i Hortalisses de l’Horta”. Per generar un model de diferenciació i qualitat com en la D.O. de l’Orxata de xufa de València, en la qual el terme d’Almàssera està integrat. Pensem que la DO “Fruites i Hortalisses de l’Horta” podria millorar el valor afegit dels nostres productes, així com una generalització de la implantació de la marca “agricultura ecològica”. Afavorint les denominacions d’origen i dels segells de qualitat aconseguirem augmentar el valor del nostres productes i, per tant, un major retorn econòmic per als nostres llauradors, aconseguiríem major competitivitat sense tindre que reduir ingressos sinó via diferenciació i, per tant, en qualitat tot tenint cura del producte, de la seua producció i tractament, però també amb la generació d’una imatge diferenciadora dels nostres productes i uns canals de comercialització mes eficients.

257. Incentivar el Consell Agrari municipal com a Ens administratiu de participació, assessorament, consulta i organització del sector agrari. Reclamarem la planificació i correcta gestió de l’aigua i dels regadius, en col•laboració amb la Conca Hidrogràfica.

258. Millorar el manteniment dels camins rurals i el seu enllumenat, sense augmentar la contaminació lumínica.

259. Incentivar, des de l’àmbit municipal, la modernització de les explotacions agràries i desenvolupament rural, donant prioritat als professionals de l’agricultura, amb inversions en les explotacions agràries i amb el suport a la incorporació d’agricultors joves.

260. Destinar la recaptació de l’Impost de Béns Immobles de naturalesa rústica (IBI) a polítiques agràries.

261. Promoció de Formació i Qualificació Agrària, d’àmbit comarcal i conjuntament amb les Organitzacions Professionals, d’una manera estable i fixa.

262. Promoció de l’agricultura ecològica com a forma de donar una eixida econòmica rendible a l’agricultura de l’horta.

263. Volem promocionar acords de custòdia del territori, com a pactes voluntaris entre els propietaris dels terrenys i entitats sense ànim de lucre amb la finalitat de garantir, mantenir o recuperar el mitjà natural, els usos tradicionals i el paisatge de les finques de l’horta, per conservar la seva diversitat biològica i el patrimoni cultural de llocs concrets, ja siguen públics o privats.

264. Promoure la generació d’una xarxa de distribució de productes de qualitat produïts a l’Horta de València.

05_2015_0277-001