SÍ a Isaura


SÍ A ISAURA, article publicat a Levante-EMV
1 03 2008

SÍ A ISAURA
La coalició Bloc-Iniciativa-Verds suposa molt més que un lligam conjuntural fet a corre-cuita per a les eleccions espanyoles. Es tracta, sense cap dubte, d’una autèntica innovació en la política valenciana que apunta llarg i que pretén, d’una banda, consolidar el valencianisme polític de progrés i, de l’altra, assegurar la presència futura de l’esquerra valenciana i l’ecologisme polític. L’avanç fins ara imparable del bipartidisme al País Valencià podria ultrapassar considerablement en les eleccions del 9 de març el 90% dels vots, sobretot tenint en compte els debats televisius entre els dos candidats espanyols majoritaris. Només la irrupció de la candidatura encapçalada a València per Isaura Navarro, Maria Josep Ortega i Carles Arnal pot aturar aquesta allau bipartidista i fer visible alhora el País Valencià al Congrés espanyol des d’una coalició amb voluntat d’obrir una nova via que arreplegue la part socialment més dinàmica i nacionalment més digna del nostre país.
La unió electoral de dues tradicions polítiques ben diverses –i de l’aliança amb l’ecologisme polític compromés- obri un camí d’esperança per a milers de valencians i valencianes fartes de l’actual situació política, amb una hegemonia creixent de la dreta espanyola més perversa i un PSOE local escapçat, mesell i que fa temps que va perdre, si és que li’n quedava, un mínim de credibilitat en acotar el cap (cabotada insigne) a l’Estatut de la vergonya, un dels episodis més lamentables de la història política valenciana d’ençà de la represa democràtica.
En aquest punt, la situació només pot redreçar-se al País Valencià amb el concurs potent d’aquesta nova proposta política que inclou el millor d’un espai compartit que fa de la defensa del país, del territori i de les polítiques socials l’eix sobre el qual ha de girar bona part de l’agenda política dels pròxims anys. Només la consolidació d’aquest projecte polític pot propiciar un canvi radical en l’estat de coses al nostre país. Es tracta –sí- d’un compromís de futur. Es tracta d’un punt de partida real, confegit des del treball en l’enxarxat social, en centenars d’ajuntaments i en el grup parlamentari de les Corts, sense maximalismes inútils ni dogmes de fe, amb un clara voluntat d’incidir en la política real, apegats al territori i amb un pragmatisme lleial amb els nostres objectius polítics, que són els del valencianisme, els de l’esquerra i els de l’ecologisme.
Ja ho va dir (perdó) Fuster: “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”. I la política que fem nosaltres es diu la del País Valencià que volem. Es diu Bloc, Iniciativa i Verds. Es diu el treball ingent d’Isaura a Madrid, la força i l’empenta de Maria Josep Ortega a Carlet, la feina coherent a les Corts i al moviment verd valencià de Carles Arnal. Per això els diem sí als tres. Perquè units en som més.
XAVIER HERVÀS, Executiva Nacional del BLOC [Levante-EMV 01/03/08]

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.