Com a resultat de converses, reflexions amb els veïns i veïnes del nostre poble, estem elaborant un fum de propostes per revitalitzar i millorar la vida dels nostres conciutadans. Proposem:
61. Impulsarem el fraccionament del pagament de les taxes de matriculació o inscripció dels programes de l’EPA.
62. Hem de coordinar els Serveis Socioeducatius Locals i enllaçar-los amb els comarcals. Recolzarem la potenciació de la ludoteca d’àmbit local, l’animació lectora, les activitats de teatre i de dramatització, l’espai de desenvolupament personal, l’espai de salut,… Cal recolzar les entitats socials i culturals del poble i generar sinèrgies amb elles.
63. Des de la futura Llei de Comarques, volem donar pas al Consell Escolar Comarcal que permeta canalitzar i aprofitar les potencialitats de la comarca en matèria d’educació: Optimització d’instal·lacions comarcals; i promoció d’un programa Comarcal d’Activitats que aprofite les possibilitats existents i genere sinèrgies.
64. Estem compromesos amb la potenciació del Consell Escolar Municipal, com vertader òrgan de participació de tota la comunitat educativa d’Almàssera. El model d’Educació que nosaltres propugnem passa necessàriament per un acord ampli i consensuat amb tots els sectors que hi intervenen, i han de trobar en el Consell Escolar Municipal el seu mitjà instrumental, on la informació i el diàleg han de ser els principals formes. Així, caldrà revitalitzar-lo i omplir-lo de continguts, tot i creant les Comissions necessàries per tal que es puguen acomplir les funcions atorgades per la Llei. Una de les seues funcions és la de fixar, distribuir i gestionar els recursos que en matèria educativa correspon invertir a l’Ajuntament.
65. Proposem que el Consell Escolar Municipal: Elabore Plans Educatius Globals que suposem una coordinació d’actuacions i recursos: Plans d’Educació Ambiental, Plans de Dinamització cultural , Plans de Normalització Lingüística…
66. Proposem que el Consell Escolar Municipal: Incentivar i motivar l’elaboració de materials d’aprenentatge i d’ensenyament que afavorisquen el coneixement i aprofundiment d’aspectes culturals locals i/o comarcals.
67. Hem d’establir relacions i concerts entre els mitjans de comunicació locals i les institucions educatives i culturals del poble.
68. Fomentarem intercanvis de tot tipus entre els centres educatius.
69. Volem realitzar projectes conjunts entre els diversos sectors que conformen la Comunitat Educativa, a través dels seus representants, i amb l’associació de veïns i altres entitats locals.
70. Cal superar el mínim nombre de Plens del Consell Escolar Municipal, que la normativa estableix en tres anuals, i hui per hui mai s’han arribat a convocar. A més a més, cal incrementar el nombre de comissions d’estudi i d’anàlisi que permeta elaborar informes i dictàmens des dels quals poder el Ple establir polítiques de millorament de l’ensenyament al nostre municipi.