Recordem que teniu el programa íntegre a la web, però continuem enviant-vos propostes:
211. Transparència en la gestió pressupostària municipal, per la qual cosa donarem la publicitat que cal i facilitarem l’accés permanent tant al Pressupost Municipal que s’aprove com als documents de Liquidació anuals, així com de l’informe d’obligacions pendents de pagament, d’acord amb el que estableix la llei de protecció de dades.
212. Consensuar un Nou Pla Econòmic i de Finançament, realista, viable, amb objectius clars i transparents, sobre dades comptables reals i contrastades; un Pla participat i transparent.
213. Aquest Pla és important que siga considerat com instrument d’actuació fora de la lluita partidista; per això cal que siga consensuat i assolit per totes les forces polítiques, socials i econòmiques del municipi.
214. Aquest Nou Pla ha de ser el “full de ruta” que ens porte, com a poble, als objectius que ens proposem assumir tots plegats amb els sacrificis que corresponguen.
215. Donat que el que disposem en aquest any es un Pressupost prorrogat, elaborarem una proposta de pressupost econòmic per 2015, realista i transparent i iniciarem un de nou per al proper exercici econòmic de 2016; serà aquest, que volem que siga el d’una nova forma de fer les coses. Creiem que els Pressuposts prorrogats han de ser una excepció i no la regla, com fins ara.
216. Estem en un entorn econòmic molt canviant i les dades cal que siguen actualitzades en un procés de retroalimentació constant, per poder plantejar respostes àgils a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes. Aquella pràctica, tant usual en els últims anys, de prorrogar els pressupostos municipals ha de ser una excepció limitada. La web municipal ha de ser el mitjà principal, però no l’únic, de comunicació a la ciutadania dels pressupost i les seues modificacións.
217. Cal ajustar les despeses als ingressos municipals. Per això és tant important no fer previsions excessivament optimistes e irreals dels ingressos que s’han d’obtenir en el proper exercici. La prudència en les previsions ha de ser la tònica predominant.
218. Cal que la ciutadania dispose d’un coneixement clar sobre la capacitat de generar ingressos del nostre Ajuntament i en conseqüència ajustar les despeses. No podem posar en perill el benestar de les generacions futures engrandint el deute.
219. Cal prioritzar les despeses associades a la inversió. Educació, salut, seguretat, cultura, benestar social, comunicació, vivenda, són aquestes les polítiques socials que han de ser prioritzades. Com també aquelles que generen les millors condicions per generar ocupació i atraure projectes d’empreneduria.
220. Som contraris a gravar al xicotet comerç i a les PIMEs, sobretot en temps de crisi econòmica, amb augments de les càrregues tributàries. Però hem de ser diàfans i prudents: si el nivell d’endeutament municipal és major del que se’ns ha dit, tots els sectors econòmics han de ser conscients que caldrà arrimar el muscle.