Preguntàvem, el 15 d’abril de 2009
Si fa no fa mig miler de ciutadans a Almàssera són afectades i afectats per l’atur. Això té un efecte sobre l’economia familiar i sobre el desenvolupament de la vida laboral d’estes veïnes i veïns. Dins de les competències que cada Administració Pública li pertoca, estes han de vetllar pel desenvolupament integral, pel benestar global i per la qualitat de vida de les ciutadanes i dels ciutadans, a qui es deuen. La legislació europea, la carta magna espanyola, la legislació valenciana amb el seu Estatut d’autonomia al capdavant, obliguen en aquest sentit a les autoritats públiques.
Mesures directes que milloren l’economia familiar de les aturades i aturats, els del Bloc pensem han de ser un objectiu prioritari de l’Ajuntament d’Almàssera.
SOL•LICITUD:
Voldríem saber què accions o programes ha desenrotllat l’Alcaldia que vosté presideix, o té previstos posar en funcionament en un breu termini de temps, que milloren l’economia familiar de les veïnes i veïns que són sense feina?
L’alcaldessa ens respon, el 2 de desembre de 2009
“L’eliminació de l’atur o de la seua disminució és un objectiu de qualsevol govern, l’Ajuntament d’Almàssera, però, no ha fet polítiques directes amb aquest sentit [La veritat és que les Corporacions Locals no tenen competències sobre aquesta matèria i, per tant, no podem reclamar-els-hi polítiques directes sobre elles.], sinó indirectes: com no pujar els impostos de forma desmesurada, agilització en devolucions d’ingressos indeguts, congelació de preus de bono-metro per als nostres majors, preus molt assequibles per a cursos promoguts per l’Ajuntament i orientats al benestar social, augment de les beques socials per a menjadors escolars, augment pressupostari en beques material escolar i en beques de val-guarderia. Totes estes mesures fan disminuir la despesa de les famílies i es este sentit estem ajudant-les.”[Hem d’aplaudir totes estes actuacions, tot i que per desgràcia no podem valorar el volum pressupostari que suposa per no tindre accés als Pressupostos Municipals dels exercicis 2007, 2008 i 2009. Siga com siga estes accions són al nostre parer positives i les recolzem. Nosaltres també les duríem a terme si governarem. Com també desenvoluparíem un Pla Estratègic Integral contra la desocupació i el desenvolupament local sostenible que inclouria, entre altres actuacions: un Pacte Local per l’Ocupació amb la participació de tots els agents local socioeconòmics, unes polítiques articulades de recolzament a la xicoteta i mitjana empresa, sobretot al comerç tradicional i a les pimes que aposten per I+D+i, o establiment d’un ens públic conjunt amb Tavernes Blanques i Bonrepòs i Mirambell amb la finalitat de l’estudi i presentació d’un projecte d’Escola Taller i de Taller per l’Ocupació que proporcionara formació de qualitat i treball remunerat als joves d’estes tres localitats. Polítiques indirectes sí, però alguna cosa més també.]