131. Exigirem el desenvolupament i compliment de la Renda Garantida de Ciutadania per tal de garantir aquest dret subjectiu, per a totes les persones que es troben en una situació de necessitat econòmica, mitjançant un finançament estable i suficient per a cobrir els programes, els professionals i les prestacions adients.
132. Exigirem l’elaboració d’una nova Carta de Drets Socials, com a instrument de participació i acció que servisca per a impulsar els drets de tenir una informació ràpida i clara, un tracte personalitzat, qualitat en els serveis públics, l’elecció del professional, la supervisió conjunta i l’equilibri territorial.
133. Exigirem que s’aprove una Llei de Foment del Tercer Sector Social a fi de millorar aspectes de reconeixement, finançament i independència d’entitats sense ànim de lucre en matèria de benestar social, prioritzant i regulant els convenis mitjançant un concert anual temporalitzat anualment de forma estable.
134. Reduïsca almenys en un 25% el total de persones que actualment es troben en situació de risc de pobresa i exclusió (AROPE).
135. Reduïsca la taxa de risc de pobresa i exclusió infantil almenys en un 50%.
136. Augmente la taxa d’ocupació en un 10%.
137. Reduïsca l’abandonament escolar, almenys el 25% de la població en edat escolar obligatòria.
138. Cal posar en funcionament polítiques d’inversió social: les persones que s’han vist greument afectades durant la crisi per la sobreexposició del crèdit hipotecari, puguen tindre una «segona oportunitat» i tornar a funcionar activament com a ciutadans i ciutadanes.
139. Volem que es garantisca la transparència i rendició de comptes: Garantirem el recursos per a posar en marxa els plans i programes que es proposen, garantint els recursos de les Administracions públiques, tenint en compte, el recursos provinents d’Europa.
Demandarem que s’impulse la defensa de la Renda Bàsica Universal com a nou model d’organització social i ferramenta bàsica de lluita contra la pobresa.
140. Demandarem que s’impulse la defensa de la Renda Bàsica Universal com a nou model d’organització social i ferramenta bàsica de lluita contra la pobresa.