Recordem que teniu el programa íntegre a la web, però continuem enviant-vos propostes:
201. Promoure el voluntariat ambiental i fer campanyes per millorar aspectes concrets del nostre municipi: conscienciació del bon ús dels nostres parcs i jardins; aproximació a les rutes per l’horta; etc.
202. Adscripció a la Xarxa de Ciutats Sostenibles de la Comunitat Autònoma de València.
203. La Capelleta, el clot del barranc i l’aula de la natura: un projecte mediambiental. Continuem defensant la recuperació d’aquest espai emblemàtic per Almàssera. La Capelleta va ser rehabilitada, però l’entorn està igual o pitjor ple d’enderrocs i brutícia, i d’un accés difícil i poc agradós. Proposem la rehabilitació d’aquest espai emblemàtic i d’aquesta zona d’oci, passeig i esplai dels veïns. Compromís proposem una actuació integral en tota aquesta àrea, volem la recuperació del seu entorn amb zones arbrades, mobiliari rural integrat, reforestació dels marges del barranc, recuperació del “Clot”, recuperació de l’alqueria i rehabilitació com a Aula de la Natura “el Clot”, que en coordinació amb els centres educatius i amb el Consell Escolar Municipal, ha d’actuar com un generador d’actituds positives cap al medi rural, respecte per l’entorn natural, contenidor d’idees i generador de projectes. Aquesta àrea caldrà dotar-la de panells informatius sobre les característiques mediambientals de l’entorn, així com de l’evolució geomorfològica i orogràfica del barranc, de la flora, de la fauna i de la singularitat històrica del Clot de la Capelleta i dels ullals del Carraixet i d’un observatori per gaudir de la fauna del barranc. Els continguts de l’Aula de la Natura “el Clot”, seran els relacionats amb l’Horta i els seus usos agrícoles, gestió hídrica, geologia del barranc, flora i fauna del Carraixet, arquitectura rural, història de l’ús de l’aigua i les construccions per controlar-la, sèquies, etc. Les activitats seran planificades junt amb el Museu de l’Horta.
204. Conservació de Parcs i jardins. Cal millorar la qualitat dels espais verds, la seua conservació i el seu manteniment. Per aconseguir-lo entenem que cal professionalitzar les tasques de manteniment, volem motivar l’equip de professionals i donar-los els mitjans apropiats.
205. Cal fer partícips a tots els veïns i veïnes en el manteniment i en el bon ús d’aquest espais comunitaris. Veïns i veïnes, i els dels seus animals domèstics, hem de sentir-nos compromesos. Per això, la prioritat ha de ser la informació, després l’advertiment i per fi la sanció.
206. Neteja pública. Hem estat insistint durant els darrers quatre anys que aquest tema era, i és, un aspecte important de salut del poble. Cal un replantejament global de criteris i patrons de neteja, així com de gestió dels recursos que es posen en acció. En aquest aspecte, també ací resulta imprescindible la complicitat de tot el veïnat (i dels seus animals domèstics) i per això cal posar mesures més efectistes d’informació, advertiment i sanció. Ja diem abans que habilitarem espais d’ús caní (pipican) a tots els barris del poble.
207. Brigada municipal. Estem davant d’un altre col•lectiu professional que no està rebent la consideració i atenció que pertoca. La falta de recursos, fins i tot d’higiene i seguretat, una gestió dels serveis desballestada, la incertesa i ambigüitat en el comandament, entre altres consideracions, provoca una més que lamentable situació d’ineficiència. Proposem l’estructuració total del servei i la seua dotació amb mitjans i recursos.
208. Replegada de fems i altres materials per al reciclatge. Es part del procés de reciclatge proposem una millora significativa de les condicions de contractació d’aquest servei, respecte concretament volem una major neteja dels contenidors i del seu entorn, racionalització de la freqüència de pas dels camions durant el mesos de calor, neteges especials després del dia de mercat o esdeveniments festius.
209. Enllumenat públic. Hem d’avançar en la transformació de l’enllumenat públic cap a usos d’elements de menor consum i menys agressius amb la contaminació llumínica.
210. Eficiència energètica, amb la signatura del Pacte d’Alcaldies, i duent a terme els compromisos que suposa aquesta signatura i amb el recolzament de la Unió Europea.