1 – Que ens informe per què no disposa l’Ajuntament d’Almàssera d’una Oficina de Promoció Lingüística com molts altres municipis valencians d’igual o semblant nombre d’habitants?
2 – Hi ha intenció d’adherir-se al protocol adés esmentat i posicionar la nostra administració local entre aquelles capdavanteres que primer disposaran d’una ferramenta fonamental, per al seu personal administratiu i tècnic, que redundaria en un millorament de la qualitat del servei als veïns i veïnes d’Almàssera?
3 – Què té previst l’Equip de Govern Local per facilitar les tasques del personal de l’Ajuntament i que, al mateix temps, permeta al ciutadà almasserí rebre tot document emés des d’esta administració en la llengua dels valencians i valencianes, sense sofrir una minva de qualitat lingüística (ni sintàctica, ni ortogràfica, …)?
A més a més, el Bloc en la seua linea propositiva i de fer política en positiu, li adjuntava una serie de propostes d’actuació que li recolzariem gustósament, com són:
– Si de cas, tindre un servei municipal lingüístic, com en la majoria de pobles valencians. Això permetria donar un servei de qualitat a la ciutadania quan l’Administració pública se’ns adreça a tots i totes.
– Canviar la retolació del col•legi públic, senyals de trànsit, etc. adequant-les a l’estàndard lingüístic.
– Organitzar cursos per a l’examen de la Junta Qualificadora per al nivell superior. Ara per ara es fa per als primers nivells.
– Fer ús normalitzat del valencià a les publicacions editades o subvencionades per l’Ajuntament. El llibre de festes de 2009 és una bona praxis.